Практическо приложение на Ген ключовете в нашето ежедневие

Автор: Мария Цветкова

 

Често получаваме въпроса: „Какво е практическото приложение на ген ключовете?“

Интересен факт е, че повечето хора, които ни питат това, впоследствие се оказва, че имат водеща 5-та или доста 5-ти линии в хологенетичния си профил. Тези, които са били на наши събития или са се докосвали до „Златния път“, ще разберат за какво говоря. А за останалите, истината е, че ген ключовете имат огромно приложение в ежедневието ни и за това спомага основната техника, която се използва при работата с тях – съзерцанието, средният път между медитацията и концентрацията.  Съзерцанието е техника, която много добре пасва на съвременния ни начин на живот, защото тя не изисква от нас да променяме съществено ежедневния си режим. Нито е необходимо да отделяме часове на ден в усамотение или да ходим на специални места, правейки сложни ритуали. Съзерцанието е метод, който ни учи как да се наблюдаваме, вършейки нормалните си ежедневни дейности, за да опознаваме все повече себе си! Именно заради това, съзерцанието е методът, който Ричард Ръд е избрал да съчетае с мъдростта на ген ключовете.

Тъй като светът, в който живеем, се характеризира с дуалност, ген ключовете също имат две страни. Те имат видима и невидима, логична и мистична, езотерична и екзотерична страна! Тук ще говоря за видимото, логично приложение на ген ключовете. Мистичното им въздействие е тема, в която все още не се чувствам готова да навляза, а може би не е и нужно. То се усеща така или иначе, а тези, които са тренирали сетивата си в тази сфера, едва ли имат нужда от обяснения. НО аз и всички останали, които все още не сме достигнали такова високо ниво на умения, от време на време имаме нужда от разяснения и храна за нашата логика. Все пак от там минава пътят на дълбокото познание!

 

Приложение 1: Да опознаеш себе си

 

Ще започна списъка с ползите от работата с ген ключовете с това, че те повишават значително нашата СЪЗНАТЕЛНОСТ. 

Да бъдеш съзнателен означава да познаваш добре себе си. Да познаваш своите вътрешни процеси, своите страхове, своите рани, своите дарби, своя ритъм, своя потенциал… Своята сила! И въпреки че живеем със себе си годни наред, това не е лесна работа, поради много причини. Една от тях е, че  докато сме малки, никой не ни учи как да насочваме погледа си навътре и често, не знаем как да се справяме с вътрешните си процеси, защото изобщо не ги познаваме. Това, което лежи в основата на ген ключовете, е да облечем в думи процесите, които се случват в нас – да си ги преведем на разбираем език. Така те стават все по-познати, което ги прави и все по-малко страшни. А след като не се страхуваме от тях, започва самият процес на опознаването им, след което и алхимичният процес на трансформация, в който сме способни да преобразим негатива в позитив, сянката в дарба. Според мен, дори да се възползвате само от това свойство на ген ключовете, вие ще направите огромен скок в качеството си на живот.

Практически съвет:  До голяма степен, изучаването на нашия хологенетичен профил ни дава точно това повишаване на личната ни осъзнатост. Чрез него можете да разгледате, в голяма конкретика, вашите модели на поведение, в определени сфери от живота ви.  Така със сигурност ще получите отговори на много важни въпроси, които сте си задавали до сега, като например:

 

  • Какво ми пречи най-много да се развивам?
  • Какво ми е нужно да се чувствам добре физически, емоционално и ментално?
  • Защо привличам определени събития и хора в живота си?
  • Как мога да служа най-добре на света?

 

Напомням, че за да изучавате своите модели в дълбочина, е необходимо да прочетете целия ген ключ (не само думите за сянка, дарба и сидхи). Той е разгърнат изцяло в книгата „Ген ключове“, за която можете да разберете повече ТУК.

 

Приложение 2: Ежедневни ситуации

 

Ако имате конфликт с някой, чувствате се много объркани в дадена ситуация, изпитвате силен гняв и осъждане към някого или нещо и т.н., ген ключовете отново могат да ви дадат яснота, вдъхновение и една различна гледна точка към случващото се. Това е едно от най-ценните им приложения в ежедневните ни житейски ситуации! Често, когато сме в „окото на бурята“, имаме нужда точно от една по-различна и обективна гледна точка, която не е напоена с негативни и деструктивни емоции. Ген ключовете са архетипно проявление на жизнената енергия и чрез тях можем да видим тези модели както на лично, така и на колективно ниво. Така че в каквато и ситуация да се намирате, ще откриете ген ключ, който разкрива механизмите и принципите, които стоят под нея.

Практически съвет: За да определите ген ключа, който описва ситуацията, в която се намирате, можете да се ориентирате по думите за сянка, дарба и сидхи на ген ключовете от съдържанието на книгата „Ген ключове“, намиращо се в началото на книгата или от „Спектъра на съзнанието“, в края на книгата. Няма значение дали определен ген ключ е част от вашия хологенетичен профил или не. Ние изпитваме влиянието на всички ключове, посредством взаимодействието ни с другите хора, света и вселената като цяло.

 

Приложение 3: Оракулът

 

Може да използвате  ген ключовете  дори и като гадателски инструмент. Това свойство на ген ключовете се предава от древната китайска Книга на промените „И Дзин“, на чиято основа те са създадени. Това е приложение, което няма как да бъде обяснено логично, за него е необходимо просто да се доверим на процеса и да сме с отворено съзнание за резултата.

Практически съвет:  За да се възползвате от това свойство на ген ключовете, е необходимо да имате книгата „Ген ключове“. Вземете книгата в ръце, затворете очи и задайте въпроса си на ум или просто попитайте книгата какво ви очаква в този ден, в тази ситуация или каквото ви интересува в този момент.  После разтворете книгата там, където ръцете ви сами пожелаят. Отворете очи и думата, изречението и/или абзацът, който първо привлече вниманието ви, ще съдържа отговора на вашия въпрос. Ако все още не сте опитали, изпробвайте този метод и ще установите, че той освен забавен, е и много полезен.

 

Предполагам, че след като прочетат всичко това, някои от вас ще си кажат: „Благодаря за информацията – интересна е, но КАК да приложа всъщност всичко това?

Нека ви споделя основните принципи на ген ключовете: Всеки е уникално същество и всички отговори са в нас. Тези два принципа ни напомнят, че цялата отговорност за собствения ни живот е наша и е време отново да повярваме в собствената си сила и лични знания.  Време е да повярваме, че само и единствено ние знаем кое е най-добре за нас и ние сме единствените, които са отговорни за начина, по който се чувстваме и живеем! Силата винаги върви с отговорността! А ген ключовете са тук, за да ни покажат нашата лична вътрешна сила! Ето защо аз не мога да ви кажа ДАЛИ и КАК точно да прилагате ген ключовете в живота си. Аз вярвам, че всеки един от вас знае правилните начини за себе си, а ако в момента някой не се сеща за тях, аз знам, че той ще ги открие.

Пътят на себепознанието е за всеки и изисква усилия под формата на труд и постоянство. Точно с развиването на тези качества и преоткриването на автентичното ни Аз, в някакъв момент ще ни се разкрие нашата истинска същност на съзнателни, независими, хармонични, добри и любящи същества!

 

И тъй като ген ключовете ни насърчават да разкриваме и опознаваме своя личен гений, чувствайте, че имате свободата да развивате своя творчески потенциал и сами да откривате и сътворявате нови и нови подходи. А който иска, може да ни пише на info@genekeys-bulgaria.com, за да сподели свои лични открития за прилагане на ген ключовете, а ние ще намерим начин да ги споделим с повече хора, и това да бъде вдъхновение за другите да открият своите лични методи за използването на това многопластово знание. А ако имате някакви въпроси към мен или просто искате да си поговорим, аз съм само на един имейл разстояние – maria@genekeys-bulgaria.com 🙂

Надявам се този текст да ви е бил полезен и да ви е дал по-голяма яснота за практическото приложение на ген ключовете. Вярвам, че всеки от вас ще намери правилния начин за себе си как да приложи тяхната мъдрост в живота си.

И не забравяйте, вие сте гений и всички отговори са във вас!

Меню