Андрю Фретуел е роден във Великобритания и прекарва ранните си години като професионаен музикант. На 21-годишна възраст преживява силно духовно изживяване, което изцяло променя възприятието му за света.

След това, опитите да интегрира това преживяване в ежедневието си, го отвеждат на пътешествие, на което среща различни учители и различни системи за саморазвитие.

През 1983 той среща основния си таоистки учител – майстора Мантак Чиа, от когото получава „Седемте алхимични формули на безсмъртието“, които са предадени на Мантак Чиа от бретарианецът и таоистки отшелник „One Cloud“.

Докато учи с Мантак Чиа, Адрю осъзнал колко са важни физическите и емоционалните ни тела, тъй като те са съдове за най-високите вибрации на нашия дух. Оттогава той посвещава живота си на това, да опрости и да изясни какво всъщност означава това в нашето ежедневие и как всеки един наш избор може или да ни освободи, или да ни ограничи.

Голямата страст на Андрю в живота е да сподели своето разбиране, съчетано с практични приложения, за това как да интегрираме душата и личността си в цялото. И  точно румънското училище за Вътрешна алхимия е органицазията, която беше създадена за тази цел.

Докосване до първичното усещане (OFT) www.oft-touch.com и WuJi Gong www.wuji-gong.org са основните начини, чрез които хората за пръв път се срещат с Вътрешната Алхимия, която интегрира душата.

Освен това, Андрю е опитен астролог и водач в Ген ключовете и през последните 4 години, заедно с екипът на Gene Keys Bulgaria, сътворяват множество различни събития, чиято цел е да въплътим дарбите си и да се хармонизираме както със себе си, така и със света около нас. Неговият подход бива описван от другите като уникален и задълбочен, тъй като той е насочен към истинското намерение на душата към растеж и стремежа да се чувства завършена в живота.

„Когато за първи път срещнах Андрю, аз видях в него една много нежна душа, която е открила същността на живота. Тъй като сме учили при едни и същи таоистки учители и двамата сме достигнали до едно и също заключение – колко е важно човек да бъде въплъщение на любовта.

Андрю носи този дух навсякъде, където отиде. Той самият е олицетворение на принципа за безкористната служба. В допълнение бих казал, че той е един от малкото хора, които познавам, който притежава физическа дарба на докосването, която бих нарекъл божествена. Който и да сте вие, призовавам ви да се вслушате и да се поучите от този човек. Той притежава огромна мъдрост и чувствителност, каквито много рядко се срещат в този живот.“

Ричард Ръд

Меню