НАСОКИ ЗА БЪДЕЩЕТО

РАЗГОВОР С РИЧАРД РЪД

Автор: Виктор Хари

Фотография: Маргарита Цветкова

 

Разговорът бе проведен на Витоша, по любимата пътека на Петър Дънов, „Ел Шадай“, през есента на 2014 г., на екскурзия, организирана от Gene Keys Bulgaria, с любезното съдействие на Елица Стоичкова. Интервюто проведе Виктор Хари.

Когато го питам коя е зодията му, отговаря, че е между две и не е сигурен. При въпроса кои са основните му двойки ген ключове,  казва, че първо е бил дълго време еди-какво-си, но после баща му намерил акта му за раждане, в който се оказало, че часът на раждане е друг.

Неуловим е за схеми и понятия, дори когато са предоставени от самия него. Това са Ричард Ръд и ген ключовете.

*****

Здравей, Ричард. Подготвил съм някои въпроси за теб, които ме вълнуват, докато чета книгата ти „Ген ключове”. Как реши да разделиш всеки от ген ключовете на три нива на ниска, висока и висша честота – сянка, дарба и сидхи? На хинду „сидхи” означава „цялостност”. Чудех се каква е логиката и дали сидхито не е сбор от сянката и дарбата?

Отчасти е така, но сянката всъщност бива обхваната в по-високата честота. Имаме издигане, в което ниското и високото се сливат и се ражда трето състояние, сидхито.

Но как точно пристигна при теб идеята за първи път, къде откри тази тройна визия за всички ген ключове и техните имена?

Знаеш ли, всъщност е малко странно. Отивах на лекция за 64-те портала на Хюмън Дизайн. Не харесвах термините на Хюмън Дизайн. Бяха много объркани, някои от тях бяха добре, други бяха неясни, а трети не звучаха правдиво. Реших да се вгледам във всяка от 64-те хексаграми и да намеря думи за техните дарби. Реших да създам курс върху 64-те дарби, тогава се настроих и открих 64-те думи. Някои отнеха повече време от други.

После пътувах с влак, във връзка с преподаването на курса и по пътя си говорихме с един мой приятел психиатър. Разговаряхме за дарбите и отидохме и по-далеч. Така дадохме имена на сенките, докато пътувахме във влака. И същата вечер преди курса, който бе на следващия ден, ми се разкри, че не може да са две. Те винаги са три. И сидхитата дойдоха много бързо, може би в рамките на един час. Едно след друго.

От 1 до 64?

Да. И нито едно не беше грешно. Вярвам, че е така. Ако идват, идват.
Да. Невероятно! Така го започнах. Само че, тогава не знаех предназначението им. Не получих значенията и поредността. Станах приемател на трансмисия, която все още продължава…

Описваш „Златния път” на личностно усъвършенстване в практическа последователност, но не мислиш ли, че са налице и други възможни пътеки към личното усъвършенстване, дори и някой да не ги следва по препоръчания ред?  Поне в началото, докато чете книгата, човек може да избере да навлезе в ген ключовете без да следва реда им от 1 до 64. Защо тогава да следва част от тях в последователността на схемата на самоличността си, а да не избере да се фокусира по-общо, върху цялото човечество? Ти сам определяш стойността на всеки от ключовете като равна на сбора им като цяло.

Струва ми се, че ако човек достатъчно се е потрудил вътрешно и е изчистил сенките си, може да използва ген ключовете както пожелае. Налице е и възможността да се прочете книгата и после да бъде използвана по различни начини, да се играе с нея и дори да се ползва за оракул. Има хора, които са достигнали до висока степен на еволюция и по други начини. Могат да бъдат разпознати по това, че са много чисти и с отворено сърце. Подобен доста еволюирал наставник, който е избрал книгата за ген ключовете, може да бъде ментор.

Но защо наставник? Щом всички сме на един и същи път, макар и на различни етапи, учителите също са и ученици. Защо непременно е необходим учител?

Докато човек не прогледне през интимните си взаимоотношения, не може да подложи на истинско изпитание собственото си духовно развитие.

Затова наистина не е нужен непременно наставник или ментор. Думата е условно обозначение. Може да бъде обмяна на познание и опит чрез партньор, нека така го наречем. Някой по-напреднал в тази сфера, например партньор от срещуположния пол. Не е задължително, но е полезно с оглед на личните взаимоотношения. Може да си давате взаимно от своите дарби.

Хубаво звучи тази идея с взаимното допълване на дарби в двойка. Като събиране на Ин и Ян. Или на триграмите в хексаграми. Очевидно ползваш И Дзин поредността на крал Уан, какво ти е мнението за по-късно развилите се поредности?

Използвам общоприетата И Дзин последователност на крал Уан, тъй като Хюмън Дизайн използва нея, но не съм експерт по И Дзин, особено що се отнася до техническата част на хексаграмите.

I am a poet.”

(Аз съм поет.)

А как за пръв път се срещна с И Дзин ?

Започнах с учител, чието име беше Ни Хуа Дзин Ни и той бе мой наставник в Америка за известен период от време. Той беше 90-годишен даоистки майстор с дълга брада. Автор е на великолепна книга за И Дзин, можеш да се поинтересуваш за него и трудовете му в интернет. Той е 75-то поколение майстор! Преди известно време се оттегли от обществени изяви, не знам дали не се е споминал вече, но синовете му го наследиха.

Какво ще кажеш за теориите за запечатването на дълбокото познание за човешките маси от страна на напредналите култури и цивилизации? Като маите, които просто изчезнали от света или като мъдреците на древно-китайските символи И Дзин – те дори били изначално закодирани от цар Уан? Защо бива ограничаван достъпът до информация?

Имам мнение относно запечатването на знанието, за което говориш. То е свързано с всички предвиждани катастрофи…
Потънах в дълбоко размишление върху 60-ти ген-ключ (Справедливост) от Пръстена на Гая и всички тези учения и пророчества за катаклизми и катастрофални промени, които се задават. Навсякъде се казва, че ако се отнасяш със Земята и с човешката раса по начина, по който се отнасяме сега, ще дойде справедливост… и ще изчисти дъската.

И се замислих защо е нужно да творим, след като всичко ще се затрие. Тогава навлязох в още по-дълбок размисъл и стигнах до втора, скрита нишка. Мнозина от висшите майстори на учения са се оттеглили от външни изяви за дълго време,  за хилядолетия, с една единствена цел – да предотвратят катастрофата. Да предотвратят възможността колективното пробуждане да бъде с характер на катастрофа. Извършили са жертва с цел възпиране на подобна сенчеста честота.

Има тайни, съдържащи се във вътрешното пространство, способни да предотвратят това да се случи, тъй като човечеството е сътворило и много добро. Жалко ще е да го загубим. Съществува и друга визия за Страшния Съд. Благословията, Божествената благословия (22-ри ген ключ). Аз виждам друга възможност за изпълнение на апокалипсиса и Божествената справедливост (60-ти ген-ключ). Това е нов вид справедливост, най-висшата възможна, всеки да бъде опростен. Затова и мутацията се извършва вътре в човешката ДНК. Голямото Пробуждане е отвътре. И така, причината за скриването на знанието от масите е с цел задържане.

…до последния възможен момент, когато с ускоряването на всички процеси, промяната ще произтече толкова внезапно, че няма да остави катастрофата да се случи.

… Точно така! Което и означава, че пробуждането ще стане много бързо.

То вече се случва!

Защото се случва в ДНК структурата. Никой няма да погледне там.

*****

Във всеобхватния 55-ти ген ключ на Колективното пробуждане говориш за „по-големи семейства” и общности в бъдещето ни. Какви ще са децата в тях, само от собствената кръв на родителите или не?

Аз нямам предвид непременно генетично родствени семейства. Говоря за „фрактални” семейства. Човешки фрактали. Фрактал означава крива с форма като овал, която продължава с редуващи се извивки неопределено много напред във времето и пространството, например брегова линия… Но също и ред различни човешки същества.

Визираш също така постепенния регрес на човешката сексуалност. Има ли това общо със запазването на нашата енергия, така необходима ни за скока към промяната? Карлос Кастанеда има теория, че с правенето на деца в аурата на човек остава дупка, като пробойна, през която губим енергия ?

Не съм съгласен с Кастанеда по този въпрос. Не губим енергия, при положение, че зачеваме нашите деца с любов. Щом създаваш дете с отворено сърце, не те напуска енергия. Енергията само минава през теб. Така че, създай такова дете! То няма да има рани за лечение. Не като нашето настоящо съществуване, в което зачеването и раждането на деца са наши първични рани. Ще бъде недокоснато от сянка. Ще има светлина.

Често споменаваш за изтриването на лошата ни карма и натрупаните от предците грехове по пътя към достигането на висшите честоти. Може ли едно от така описаните деца да изтрие всички сенчести модели и да излекува родителите си?

Честотата на вибрациите на тези наши деца ще бъде огромна. Те ще са в състояние да ни трансформират. Като прочистване и рестартиране на системата. Но до каква степен дете, което представя такава висока честота, би могло да пречисти родителите от кармата на техния настоящ живот?

От момента на тяхното раждане, като един вид прераждане, презареждане на батерията. Но това се простира само до раждането на родителя (не и до зачеването му, което е свързано вече с родителите на родителя.)

Няма да се отнася до кармата, натрупана от минали поколения, до страховете на прадедите. Няма да лекува общата рана. Това вече изисква персонална еволюция. Това е задачата.

Тази личностна еволюция как се постига, само в общност?

О, да. Обикновено в общност. Щом сърцето ти е отворено, всичко се свежда до общение.

*****

Да се върнем към темата със скриването на информацията. Някои твърдят, че големи научни открития са вече факт, но се държат в тайна от масите, включително лек за рака. Какво мислиш за това?

Не знам. В теориите за конспирации обикновено се съдържа и зрънце истина, но в същото време те водят към вманиачаване. Лечението на рака, както и на останалите болести, би могло да дойде от оздравяването на рождената рана – потискането. Първата по ред рана се нарича Потискане. Тя идва от зачатието и минава през всички гени. Така със зачеването тя бива един вид свалена, отпечатана върху нас. Раната е свещена, пъпът е свещен.

Озоновият слой ще изчезне, предоставяйки нужната за трансформацията енергия или ще бъде изграден наново по някакъв начин? Аз си мисля, че възстановяването му може да се получи от уголемяването и нагряването на океаните и техните изпарения, но химията не ми е силната страна. Ти какво ще кажеш?

Не. Не съм размишлявал над това, но имам чувство, което е в известна степен необичайно като отговор – част от оздравяването на планетата ще дойде фактически от страна на човечеството, колективното излекуване на живота произхожда от човека. Ние, хората, сме част от това излекуване. Почистваме за идното поколение.

Не част от замърсяването, а от оздравяването – чудесно! Все пак вярвам, че основната роля при почистването ще е на самата планета…

Ние носим отговорност за оздравяването на Гая. Един вид като градинари. Нужно е да изкараме и премахнем всички метали, железата, които сме оставили навред. Смятам, че ще се развие цяла наука за рециклиране. Трябва да изнамерим метод за разграждане, особено за всички тези пустеещи сгради из природата.

А изгубените в джунглите, обраслите старинни храмове в Индия и прочие?

Има и човешки останки, които са изпълнени с красота в процеса си на западане, тях ще оставим. Те са спомени.

 

Благодаря ти безкрайно много за споделеното. Вероятно ще продължа да откривам още въпроси и отговори, продължавайки да чета написаното от теб в книгата. Предаде ми и настроение, чувствам издигане. И в никакъв случай – самотно лутане. Надявам се нямаш нищо против да публикуваме това като интервю, за да достигне до повече хора?

О, разбира се. Аз искам това познание да се разпространява свободно сред хората, сред колкото се може повече.

Може би ще харесате също
Меню