Този път ще започнем отзад напред. Истината е, че не се познавам лично с Марги, но всъщност това не е цялата истина. Защото за по-малко от час я почувствах близка. Не знам дали е заради чувствителността й, която пронизва всяка дума. Или заради поетичния оттенък, който привнася в структурираните си мисли. Знам само, че с удоволствие бих разговаряла с нея отново. Представям ти Маргарита Цветкова от българския екип на ген ключовете.

Колкото повече вниквам в тази материя, толкова по-ясно виждам, че тя си има свой самостоятелен живот и по най-причудливи пътища среща хора, които имат какво да сътворят заедно. Марги също е вплетена в ген ключовете през красивите невидими нишки на „случайността“. Двете с Ели се познават от години. В самото начало, преди около 4 години, тя се докосва само до „повърхността“ на ген ключовете, без да навлиза в тях в дълбочина, но тогава Елица я кани на лекция с Ричард. Това е повратен момент за Марги. По „случайност“ се разглеждат ген ключове, които са в профила на Марги. Тогава тя не просто разбира с ума си за какво иде реч, но и започва да усеща ясно и силно в тялото си тази жива трансмисия.

А Марги не е лесна за убеждаване. През годините се е занимавала с психология, различни видове медитация, запозната е с Хюман Дизайн и превежда книги на Ошо. Езотеричната материя съвсем не й е далечна. Това, което я грабва в ген ключовете, обаче, е достъпността и приложимостта им. По нейни думи, много техники изискват усамотяване, отделяне на много време и енергия, за да се стигне до определени прозрения. При ген ключовете всичко това се случва в рамките на нормалния ежедневен живот. Работата, ангажиментите и взаимоотношенията продължават, но при общуването с ген ключовете на заден фон – в ума на човек се заражда един импулс към съзерцание. Когато последваме този импулс, той ни повежда на едно интересно вътрешно пътешествие към нашите сенки, дарби и сидхита.

Питам я дали според нея това съзерцание е трудно постижимо за човек, който няма опит с медитацията. Не, отговаря тя. Хората през цялото време са в процес на наблюдение, просто го насочваме навън към другите, а не сме будни за себе си. Ако вместо това обърнем погледа си навътре, ние вече работим с ген ключовете. В началото съзерцанието обикновено се случва, след като определена ситуация се е развила – „Какво можех да кажа или направя различно тук?“ Постепенно, това се превръща в естествено състояние, което се случва на момента и тогава настъпва магията.

Друг аспект, който Марги много цени в ген ключовете, е подхранващият им характер. В съвремието ни има твърде много техники и учители, които залагат на провокацията. Разбира се, има случаи, в които този подход работи. За Марги, обаче, ген ключовете създават едно нежно, подкрепящо поле, което позволява личната работа да се случва естествено и без насилие, с нашето собствено темпо. В този процес ние научаваме много за себе си, но и за хората около нас. Когато използваме това знание, за да бъдем в услуга и да бъдем чувствителни към близките си, това увеличава доверието между нас и останалите.

Именно тази изразена чувствителност Марги ясно наблюдава в екипа на ген ключовете. Според нея, никой от нас не би могъл да избяга напълно от страховете си, сенките ни често са активни в една или друга степен. Когато обаче сме наясно с тях и ги съзерцаваме, тогава виждаме себе си и другите по-цялостно. Тогава сме по-малко склонни да осъждаме нечие поведение или да слагаме етикети. Както самата Марги казва, когато споделяме емоциите си открито, това провокира отклик от другите. Всички момичета в екипа на ген ключовете се стремят към тази отвореност и откровеност, което ги прави един наистина сплотен отбор, който заедно върви към обща цел.

Марги се чувства добре сред Ели, Мария и Зори, защото вижда смисъл в общата им работа. За нея е много важно всичко да се върши с душа, страст, вдъхновение и устрем. В екипа нейният стремеж е основно насочена към това повече хора да се запознаят с тази ценна материя и в България да се създаде една общност, насочена към работа с ген ключовете. Разбира се, по пътя към целта Марги не забравя да се наслаждава на малките неща. Като например на красивите облаци или други интересни парченца от живота около нас, които тя с удоволствие улавя в прекрасни фотографски кадри. Марги е стигнала до етап в живота си, когато иска да прави всичко със страст и през личния си пример да вдъхновява хората около себе си. И го прави. Едно от последните неща, които ми каза, беше „Колко е прекрасно да си в тяло и да преживяваш живота!“. Какъв по-прекрасен завършек на разговора ни и какво по-хубаво начало на едно вдъхновено и устремено представяне на Маргарита като част от българския екип на ген ключовете.

Автор: Симона Димитрова

 

Може би ще харесате също
Меню