Автор: Симона Димитрова

Срещам се със Зори в един от първите есенни дни. Пием чай и си говорим за това колко е уютно и цветно навън, как това създава усещане за вътрешна красота, тишина и творчество. Притихваме за момент. Това е най-неинтервюиращото интервю, което съм правила. Просто си говорим за всичко и нещата се подреждат съвсем естествено. Това е Зорница от екипа на Ген Ключовете България, която чува повика на сърцето си и с ентусиазъм изследва и разгръща творческия потенциал в себе си и другите.

Зори е част от екипа от две години, макар че себеизследването й е започнало доста преди това. Казва, че е поела по пътя на самонаблюдението с първото си посещение на курс по Випасана. Определя го като едно от ключовите преживявания в живота си, макар да не е първото подобно. Зори практикува йога от дълги години и с интерес следи системи и методики за личностно развитие и себепознание.

Преди да стане част от екипа и да се запознае с ген ключовете, тя се среща с Мария. С времето комуникацията между двете се задълбочава и се разгръща в приятелство. Зори е поканена на едно от коледните партита на ген ключовете и след него всички момичета са силно впечатлени от творческия й плам и желание да изследва дарбите си. Единодушно решават, че ще я поканят за съвместна работа.

С ген ключовете Зори се запознава с участието си в един от онлайн курсовете  „Завръщане към дарбите“. Още тогава е пленена от неинвазивността на тази система. Има нещо много интровертно, спокойно и центриращо в начина, по който ген ключовете работят. Те не изискват от теб, не ти казват какъв си или какво трябва да правиш, за да постигнеш определена цел. Те просто са на разположение и чрез тях можеш да изследваш – на първо място себе си, а след това и света около теб. Показват ти как смело може да погледнеш сенките си и че трансформирането им е в твоите ръце, отговорността е в теб. Всяка сянка крие дарба! Така ги определя Зори – като един чудесен ключ за съзерцание на истината в теб.

Там е работата, обаче, че човек трябва да практикува. Трябва да прилага наученото, да изследва, да експериментира. Защото като всяко друго знание и това може да е просто латентно умствено упражнение, а не жива материя. А Зори обича живите неща. Голяма част от времето, което прекарахме заедно беше отделено в разговор за това какво я пали, в какво гори. Мисля, че Зори гори в живота. Пали я споделеността, контакта с хората, връзките, които създаваме, когато сме автентични. Това я прави чудесно попълнение към екипа на Ген ключовете в България.

Нейните задачи са именно такива – да общува с другите, да организира детайлите по събитията, да отговаря на въпросите на всеки, който се усети привлечен и иска да разбере повече за дълбочината на тази трансмисия, да води онлайн курса „Завръщане към дарбите“, за да подкрепи всеки, който е решил да поеме предизвикателния път към себе си и самонаблюдението си!

Поканена е да се включи в екипа от Мария точно на 30 декември. Спомня си датата като основополагащ момент от личната й промяна и старт на една нова житейска година, защото тук Зори намира работна среда, в която да изрази талантите си. Ген ключовете са базирани на изследване на дарбите и е напълно очаквано, че всички в екипа вършат работа според собствените си такива. Освен вече познатите си таланти, сега Зори има възможност да разгръща и една по-различна своя страна – тази на естетиката, на красивото творчество, на онова, което вдъхновява другите. Именно така работят ген ключовете според нея – показват ни как промяната в нагласата, следвайки потока на ентусиазма ни е чудесно начало да открием и проявим в света нашия личен Гений.

Казва, че в екип с толкова силни характери работата никога не е скучна. Всички срещат личните си сенки и екипни предизвикателства, но са отворени да наблюдават себе си и да комуникират откровено. Това е голямото й вдъхновение, както и обратната връзка от участниците в различни събития, която достига първо до Зори.

Най-много я вдъхновява фактът, че това е „работа по вселенските принципи“. Така я определя самата тя. Вършат се дейности, които вероятно са познати в много офиси, но през призмата на любовта, светлината, разбирането. Ген ключовете са перфектно съчетание между материалното и духовното. Те не изключват нормалния живот с всичките му предизвикателства и перипетии, но ни дават инструмент в тези моменти да вземем урока чрез наблюдение.

За финал я питам как си представя ген ключовете след 5 години. Даде ми отговор, който се запечата трайно в съзнанието ми. Сподели, че си представя тази трансмисия предадена на децата ни през личния пример на възрастните. Представете си – свят, в който децата ни знаят как да наблюдават, приемат и обгръщат сенките си. Свят, в който те умеят да изразяват дарбите си. Това е светът, който Зори твори. И аз с удоволствие оставам в него!

 

Може би ще харесате също
Меню